Pieter Heemeryck opende vandaag zijn seizoen met een 6e plaats in de Challenge Gran Canaria. Winst ging naar de Spanjaard Pablo Dapena die het verrassend haalde voor de Duitse topfavorieten Andi Bocherer (Vice Europees kampioen Ironman) en Patrick Lange (Wereldkampioen Ironman Hawai). Beste Belg werd Uplace atleet Bart Aernouts op een 4e plek.

Na het zwemonderdeel kwam Pieter met de kop van de wedstrijd uit het water. Eenmaal op de fiets kwam het voorin snel bij elkaar, maar Andi Bocherer koos al snel het hazenpad. Heemeryck, Riederer, Lange en Dapena bleven 90 kilometer samen en net bij het ingaan van de tweede wisselzone sloot ook Bart Aernouts aan.

Bocherer had toen 1m50s voorsprong, maar alles was nog speelbaar aangezien de Challenge Gran Canaria bekend staat voor zijn zware parcours.

Pieter kende niet zijn beste loopdag, maar wist toch nog een 6e plaats uit de brand te slepen.

Pieter: "Ik had het seizoen graag met een iets beter resultaat geopend, maar de benen wilden bij het lopen echt niet mee vandaag. Jammer want op training liep het de laatste weken echt super. Achteraf bleek wel dat mijn zadel anderhalve centimeter gezakt was en ik een leegloper had.

Of ik hierdoor niet mijn normale loopniveau haalde weet ik uiteraard niet, maar een invloed zal het wel hebben gehad. Gelukkig zijn dit dingen die ik tegen de volgende wedstrijd gemakkelijk kan verhelpen. Ik weet gelukkig dat de conditie een stuk beter is als het resultaat dat ik vandaag wist te behalen. Enkel jammer dat ik nu 5 weken moet wachten op een nieuwe kans om me te bewijzen."

De volgende wedstrijd waar Pieter zal starten zal de Challenge Samorin (WK Challenge) worden, waar hij hopelijk zijn resultaat van vorig jaar kan evenaren of zelfs verbeteren.